Imatge Carregant
1.0 (2024.02.08 10:21h)
Volver

Sistemes de firma electrònica

L'Autoritat Portuària de Balears en la seva relació amb els ciutadans utilitza diferents sistemes de firma electrònica.

Autenticació de ciutadans/empresa

Per tal d'autenticar a un ciutadà o una empresa s'empra el sistema cl@ve. Aquest sistema està proveït pel Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques i permet autenticar-se mitjançant un certificat digital, el sistema pin24 de l'agència tributària o el sistema clau permanent de la Seguretat Social. Por trobar tota la informació de com obtenir aquests sistemes d'autenticació a la pàgina del sistema cl@ve.

Firma electrònica de ciutadans/empreses

L'Autoritat Portuària de Balears admet firmes electròniques reconegudes i avançades realitzades amb un certificat digital que pugui ser validat mitjançant el sistema @firma. Podeu consultar els prestadors de serveis de certificació els certificats dels quals són validats per l'esmentada plataformaL'Autoritat Portuària de Balears en qualsevol cas admet els sistemes de signatura electrònica incorporats al Document Nacional d'Identitat, per a persones físiques.

Per realitzar la signatura electrònica podrà emprar un dels següents mecanismes:

Firma electrònica de l'Autoritat Portuària de Balears

L'Autoritat Portuària de Balears utilitza diferents sistemes de firma electrònica i certificats digitals:

  • Autenticació de la Seu Electrònica. Per assegurar l'autenticació de la Seu Electrònica utilitza un certificat digital de seu electrònica expedit per Camerfirma. Podeu consultar com validar l'esmentat certificat en l'opció "Validació de certificats" del menú "Informació".
  • Segell electrònic. Per a l'actuació administrativa automatitzada utilitza un certificat de segell electrònic expedit per Camerfirma. Podeu consultar com validar el certificat en l'opció "Validació de certificats" del menú "Informació".
  • CSV. L'Autoritat Portuària de Balears utilitza el sistema de firma basat en el codi segur de verificació.

Errors més comuns amb Autofirma

Els errors més comuns que es poden obtenir en utilitzar Autofirma són:

SAF_08: error en els perfils de Firefox. Aquest error és pel fet que Autofirma està accedint a un perfil de Firefox que no és el predeterminat i que no té el certificat que es vol utilitzar per a signar. Seria necessari fer còpia de seguretat dels certificats, marcadors, contrasenyes, etc. de Firefox. Esborrar els perfils que no siguin el predeteminat i tornar a instal·lar-li la còpia de seguretat.

SAF_09: per a solucionar aquest error desinstal·li Autofirma. Després descarregui la versió de 32 bits d'Autofirma i instal·li de nou amb permisos d'administrador l'aplicació.

SAF_15: error en el desxifrat de dades. Per a solucionar-ho cal esborrar la caché i obrir Autofirma en el PC, accedir a Eines / Preferències i marcar la casella "Habilitar JMulticard per a l'ús de les targetes de l'FNMT i DNIe (requereix reiniciar Autofirma)".

SAF_11 / SAF_16: si utilitza proxy per a sortir a Internet ha de configurar-se en l'aplicació Autofirma. En Eines / Preferències / Configuració de xarxa / Configurar proxy. Si us plau consulti amb el seu informàtic si fos necessari.

Per a veure el proxy en MAC pot anar a Firefox / Preferències / General / Proxy de xarxa. En aquesta configuració es veu si es connecta per proxy. Depenent de la configuració, si és manual, estaran els valors.

Si té configurat un proxy però no apareixen aquí els valors, pot veure'ls en Preferències del Sistema / Xarxa / Avançat / Proxies. Aquests valors haurà d'extrapolar-los a Autofirma.

SAF_19: aquest error apareix amb Internet Explorer 11, Si us plau utilitzi un altre navegador.